Ikka Kalamaja

Paar päeva on asjad jõudnud settida. Edgar tuli oma valgel hobusel ja ütles, et teeme ikkagi uuringud, kas ikka on paslik kalamajalastele maksud kaela väänata. Millegi pärast on jõuetu tunne juba ette ära, sest võib ju sada korda arvata, kas tulemused on manipuleeritud. Üsna tõenäoliselt on, ja keegi keskerakonna hea toetaja paneb mõttetu (no mille tulemus on teada) uuringu tellimise pealt veel raha ka oma taskusse (suur juht ise saab ka oma tasu ilmselt, et sõbrakesele tööd andis). Et siis Edgaril on tõeline win-win.

Seda enam, kalamajalased, meil tuleb tööd edasi teha. Ja mõtetes palvetan ma, et seda käkikeeramist mäletate te kõik ka järgmistel valimistel. Ja et ei juhtuks, et kui tasuline ala kehtestamata jääb, siis tänulikud inimesed ikka oma hääle praegusele linnavõimuparteile annavad. Meie pisikeses riigis tuleks endale juba ammu aru anda, et iga hääletama mitte läinud inimene annab võimaluse kõrgelt motiveeritud, kuid mitte kuigi intelligentsele grupile võimule tõusta. Ja siis needsamad mittevalijad vangutavad päid, et tuleb üks halb otsus teise järel.

Kapil on mul raamat "Kalamaja ajalugu" (Nerman 1996), ja leheküljelt 271 leian lõigu, mis kirjeldab praegust olukorda päris hästi, lihtsalt mõned sõnad tuleb ära vahetada.

"Organiseerides Eesti ühinemist Nõukogude Liiduga, püüdsid võõra võimu esindajad näidata, nagu sooviks eesti rahvas ise vabatahtlikult loobuda iseseisvusest ning astuda Nõukogude Liidu koosseisu. Selleks korraldati mitu lavastust ka Kalamaja ettevõtetes."

Päevakajaline lõik kõlaks siis nii:

"Organiseerides Kalamaja ühinemist tasulise parkimisalaga, püüdsid linnavõimu esindajad näidata, nagu sooviks kalamaja rahvas ise vabatahtlikult loobuda tasuta parkimisvõimalustest ning liituda tasulise parkimistsooniga. Selleks korraldati mitu lavastust ka Kalamajas."

Tahaks siinkohal tänada oma kandi tublisid inimesi, tänu kellele on Kalamajas elada ikka puhas rõõm ja kes võimupartei lavastustes väga tähtsat rolli esindavad:) Go, Fishhouse!

Kommentaarid

Populaarsed postitused