Tallinn alandab ja eirab lasteaiatöötajaid ja lapsevanemaid

Eilne Postimees Online kirjutab, et Internetis avalikke dokumente sirvides nähtub, et ühe juhuvaliku korras leitud Tallinna lasteaia 2013. aasta eelarve on 232 102 eurot, seega on valimiseelseks propagandaks kulutatud rohkem, kui läinuks maksma ühe lasteaia ülalpidamine terve aasta jooksul. Samal ajal kirjutatakse sotsiaalmeedias, et lapsevanematelt kogutakse raha WC paberi ostmiseks.

“Midagi ei ole muutunud, tuhanded inimesed on keskerakondliku linnavõimu propagandistliku raharaiskamise vastu protestinud juba mitmeid aastaid, kuid see on kui kurtidele kõrvadele. Rahva raha eest käib Eesti vabariigi pealinnas tsirkus ja nukuteater,” ütles Brit Kerbo valimisliidust Vaba Tallinna Kodanik, MTÜ Kodaniku Hääl juhatuse liige.

“Aastal 2011 koguti rahvaalgatuse korras allkirju kodanike eelnõule, mis osutas, et lasteaiad vajavad enam raha. Arengukavades on kirjas sadu tegemata töid, mis kõik lükatud edasi rahapuuduse tõttu. Ühest kabinetist juhitud nukuteater nimega Tallinna linnavolikogu andis selge signaali, et see valdkond raha juurde ei vaja, summutades kodanike tahte toona eelnõu vastu hääletades.

Tallinna lasteaedades on juhtunud paraku traagilisi õnnetusi ning abilinnapea Kõlvart on lubanud vastutuse võtta. Midagi pole aga ka siin muutunud, Kõlvart kandideerib taas kord ning jutt vastutusest on unustuse hõlma vajunud. Lasteaiapersonal aga täiskoormusel töötada ei saa, eripedagoogidele piisavalt raha ei jagu ning meie mudilaste heaolu on seega ohus,” nentis Kerbo.

Rahva seas ringlevat jutt, et Tallinna propagandaväljaannete ajakirjanike palga sisse on arvestatud korralik alandustasu, kirjutab möödunud nädala Postimees Online.

Keskmine brutotöötasu Tallinna TV koosseisulisele töötajale oli Toomas Lepa sõnul 2011. aastal umbes 1400 eurot. Tallinna Asunduse lasteaed otsib praegu tööportaali kaudu lasteaiaõpetajat, kelle töötasuks on märgitud kuni 715 eurot ja õpetaja abi, kelle palgalaeks on 380 eurot.

„Alandustasu vajaksid hoopis Tallinna lasteaiatöötajad, kes on sunnitud töötama vähendatud töökoormuse juures suurt vastutust kandes, samal ajal kui propagandatöötajad naudivad Eesti keskmisest suuremat töötasu,” ütles Kerbo.

Rahva otsustada on nüüd, kas midagi muutub.

Kommentaarid

Populaarsed postitused