Aga mu oma naine on igav ju!



Vahel jään hämminguga üht foorumit lugema. Kes teab, see teab, millest ma räägin, kui ma ütlen, et haritud mehed tegelevad seal erinevate naistüüpide mahlaka sildistamisega. Cool muidugi, et see maailmapilt nii laiali on laotatud, ei teki pisikesi illusioonikildegi, et haridusega kaasa tuleks tingimata ports meeldivaid või empaatiavõime olemasolu tõendavaid omadusi. 

Vaba naisena puutun ma kokku igasuguste seiklejatega, kellel sageli on tegemist naiste põhjustatud kompleksidega. Mõnda jäetakse korduvalt maha, mõni põeb, et sõidab bemmi asemel sidruniga. Mõni hädaldab oma suuruste pärast ja mõne hing on nii katki, et ta kahtlustab kõike positiivset juba esimesest sekundist peale: mis tagamõte siin ikkagi on? Ilmselt selliseid asju siis elatakse välja sapinäärme teritamisega.

Huvitaval kombel on küllalt levinud arvamus, et üksikema eluunistus on leida oma lapsele uus väärikas isa ja endale paksu rahakotiga sponsor. Kaks ühes siis. Mis kuradi mõttemaailm see on? See, et mõnel lapsel on tolgusest isa, kes vastutada ei taha, ei luba üldistada, et see kogu aeg ja alati nii ongi. Et peab meeleheitlikult otsima asendusisa. Oeh. Mul õnneks või kahjuks pole kallitest kaubamärkidest vaimustunud sõbrannasid, kelle õnne tagaks asjademaailm või kuuenda seeria bemm tagumiku all. Nii et sellise maailmaga pole ma kursis ning kaasa rääkida ei oska. Asjadeinimesed, kes pidevast kraamivoost vaat et laksu saavad, ei kuulu minu igapäeva. 

Well, ja mul on poeg. Ma pean temast kasvatama inimese, kes oskab teistest lugu pidada, vajadusel vabandada, vastutada ja mitte arvama, et midagi siin elus sajab iseenesest pähe ning pingutus on mõttetu. Nii ei kanna ma teda kätel ja ei tee asju ette-taha ära, sest tulevane minia katkub muidu tõenäoliselt juukseid. Õppida vastutama oma sõnade ja tegude eest ei näigi meessoole olevat nii lihtne, kui loota tahaks. Seepärast tuleb seda pidevalt nõuda.

Foorumikangelastele ja paljudele teistelegi meeldib mõelda (pole muud teha?), et iga päev on uus seeria saatesarjast „Üksikema otsib meest“.  Kas sa üksildane ei ole siis või?; Ära nüüd üksinda küll jää, oled ju veel noor naine, loeb perearstki sõnad peale... Aga sina vaatad ümberringi ja pehmelt öeldes ajab iiveldama. Kui sa oled jäänud omaette, tahad sa tegeleda enesearenguga, oma elu vundamendi ladumisega, ja ei soovi esmajoones hakata tegelema mingi uue sepa musta pesu, ootuste, komplekside ja isegi mitte nuuskamishelidega, norskamisest rääkimata. No ei taha! Vaikust tahaks. Ja ei taha jälle kohaneda kellegagi. Võimalik, et see tunne muutub, aga võimalik, et ei muutu ka. 

Kirjutasin, et ajab iiveldama. Miks? Näiteks nende kolme mehetüübi pärast, keda kohanud olen.

Aga mu oma naine on igav ju
See on mees, kes on otsustanud olla oma lapse/laste emaga koos, aga pereõnnest on asi kaugel. Põhjuseid on erinevaid, mõni tahab oma vanemate silmis parem paista, mõni ütleb, et lapsele tuleb jätta mulje, et on okei pereelu jne. Tavaliselt on aga juhtunud, et oma naisega ei osata millestki rääkida, kõik keerleb olme ümber ja kirg on ammu kadunud, sest rohkem tegeletakse üksteise kallal võtmise ja süüdistamisega. Kui anda mõnele sellisele mehele nõuanne, et aga alusta sina selle kustuva sädeme leegiks puhumist – tee seda või toda ja proovi... siis tuleb vastuseks midagi trotslikku stiilis: naine peab selle ikka välja teenima kõigepealt... Nõiaring. Need on mehed, kes on otsustanud olla veel aastaid mitterahuldavas suhtes ning vürtsitada oma elu seiklustega. Kõigepealt heart to heart ja siis järgmiseks ettepanek, et kuule, võtaks õige riidest lahti.

Kanna mind kätel, sest ma olen jumal

See on mees, kes on vägagi teadlik sellest, et mingis vanuserühmas on naisi rohkem kui mehi. Ta on teadlik, et haritud mehi on vähem kui haritud naisi. Ta on teadlik ka sellest, et stiilseid ning hea palgaga vabu mehi on vähe. Olles selles sobivas segmendis ehk siis teisisõnu vaat et haruldus, arvab too, et kui tema on mingile naisele teinud oma tähelepanu näol elu kingituse, siis peab see naine olema tänulikkusest pakatav. Kogu aeg. See ideaalse keha ning särava mõistusega, kauni näonaha ja voogavate tervete juustega naisterahvas, kes selle mehe kõrval olla võiks, peaks ärkama varahommikul, hiilima kööki ning valmistama täiusliku hommikusöögi, et see Haruldusele voodisse kanda. Värskeltpressitud apelsinimahla kõrvale võiks tsiteerida Puškinit, ennustada, millal saabub järgmine majanduslangus või vähemalt analüüsida maailma religioonide eri tahke. Selle jumaliku mehe soov on, et sa oleksid tema aksessuaar, kuid soovitavalt võiksid sa mitte omada tundeid. Tema otsustab, kas ja millal sul on tunded. Sina lihtsalt allu ja ole trofee koorekarva siidlinadel, et härra Haruldus sind pilguga paitada saaks. Nõnda toidab ta oma ego. 

T*ra, tule minuga sauna, beib!
See on mees, kes eesti õigekeelest ei tea pehmelt öeldes muhvigi. Ta kasutab võõrsõnu kuis sülg juhatab ja eestikeelsed sõnadki ei moodusta sageli kokku mingit märkimisväärset sõnumit. Kirjavahemärgid? Oi ei, kui neid õpetati, oli tema parasjagu omasuguste jorssidega hängimas. Ta võib vaadata naisterahva sinistesse silmadesse ning püüda teda anekdoodiga lõbustada, aga kõik, mis tal pähe kargab, on valimik labaseid nalju, mis sisaldavad kõiki mõeldavaid roppusi. Kui sa teda nõutult vaatama jääd, püüab ta sind mingist kehaosast krabada ning nendib, et kuule, sul on suht kenad tissid. See on mees, kes ei tea, mis on Oidipuse kompleks, kes on Eesti peaminister ja mis maailmajakku kuulub Ghana. Võib-olla ta teab, kes võitis saate „SNKT“ viimase hooaja ja oskab kaasa vilistada vorstilaadse naisterahva eurolaulu, aga sina ei suuda selliseid teadmisi paraku kuigi kõrgelt hinnata.



Kommentaarid

Populaarsed postitused