Linnamaffia

Käes on küll pühade ja rahu aeg, kuid seda perioodi varjutavad erinevad hämarad sündmused linna asjaajamise ja linnapea endaga.

Käesoleval hetkel on Tallinna linnapea endast maalimas pilti kui väikesest lapsest, keda on julmalt ära kasutatud. Teda õhutati kõnelusi rahaküsimiseks Venemaalt. Kes õhutas? Väita, et seda tegi KAPO, on täielik absurd. Sest Savisaar ei ole rumal mees. Küsimus on vaid selles, kes on praeguses loos peamised niiditõmbajad ja jääb mulje, et need tegelased pole pärit mitte tavapärasest vastasleerist.

Edgari enesega seotud skandaal pole aga ainus viimase aja mõrusid sündmusi. Talve ootamatu (taas kord!) tulekuga ei ole suudetud piisavalt hästi toime tulla hiiglase kasvu lumekuhjadega. Need kuhjad varjavad paiguti nähtavust ülekäigukohtadel, takistavad ühistranspordi normaalset liiklemist (Tööstuse tänav!) ja tekitavad peavalu ja ilmselt ka muid valusid inimestele, kes aina suuremate kuhjade otsa uut lund loopima peavad.

Sügisel toimus Põhja-Tallinnas hästi korraldatud lehekoristuskampaania. Minu hinnangul oleks praegu sobilik olnud sarnane lumekoristuskampaania. Ühistud-majaomanikud ajavad oma suured kuhjad kokku, teatavad neist, ja kindlaks määratud päeval viiks linna korraldatud transport need järgemööda ära. Selle asemel et sarnast koostööd korraldada, mille teavituses oleks võinud osaleda ka Telliskivi Selts, ähvardati inimesi, et hakatakse autosid teisaldama. Ehk siis täiesti oskamatu viis asju ajada.

Tööstuse tänaval aga toimub teisigi veidraid asju – kerkivad liiklusmärgid, mille kohta Transpordiametil pole pärast ei kippu ega kõppu kosta ning venitatakse vastamistähtaegadega korteriühistu järelepärimistele ja esitatud vaidele. Loodetakse, et ilmselt ei lähe ühistu kohtusse. Et Eesti inimene taas kord vaikib ja lepib sellega, et kott pähe tõmmatakse.

Samuti ei ole midagi kuulda Kalamaja parkimisuuringust.

Kas selline on linnajuhtimine, mida me oleme oma häältega valimistel tahtnud? Tallinna linnas on tekkinud olukord, kus kuhugi pole kaevata ühegi halva otsuse peale, sest igal pool on ees keskerakondlane, kel on suurepärane ringkaitse säilitamaks oma sooje kohti juhatustes. See ei ole normaalne asjaajamine, mis teeniks linnaelanike huve.

Loodan, et linnapea umbusaldamine linnavolikogus läheb läbi. Ja et omakorda õpiksid valijad, et tuleb minna valima, et mõjutada ühiskonda. Ja miks mitte ise valimistel kandideerida?


Rohkem tegutsemisjulgust uueks aastaks, muutused saavad alguse meist endist!

Kommentaarid

Populaarsed postitused