Sina ja mina

Sina ja mina, meie oleme need, kes kujundavad Eesti tulevikku. Me kujundame seda ka valimiste kaudu. Meie antud hääl on oluline!

Me peame meeles pidama, et pelgalt nimekirja esinumber pole see, kellele oma hääl anda, mõeldes „et nagunii teistele antud hääl läheb justkui kaotsi“. Ei lähe. Kui keegi tagantpoolt teeb võimsama tulemuse kui esinumber, on see selge sõnum erakonnale ja konkreetsele isikulegi. Ei peaks kartma valida nimekirjast neljandat, kuuendat ja kaheksandatki. Nende hulgas on tublisid inimesi.

Valimiste eel upume me reklaami sisse. Seda tuleb postkasti, telekast, raadiost, veebilehtedelt... Kas need peaksid olema kanalid, mis meid lõplikult mõjutavad? Kas otsuse langetamiseks piisab sellest, et kirjaoskamatu mees lubab meile eestimaist leiba ja tööd? Või piisab kriidipaberile trükitud nimekirjast, mis lubab meile taevamannat kõikvõimalike toetuste ja hüvitistega? Kas sa küsid endalt, kust see raha tuleb?

Eesti on meie kodu. Me peaks oma kodule tahtma head. Tahtma, et ta ei upuks võlgadesse. Rehkendaks võimalikud hüved välja oma võimaluste piires. Üle jõu elamine maksis ju paljudele inimestele kriisis kätte – kas me tahaksime sama saatust oma kodumaale?

Kui valima minna, siis tuleks mõelda, kas isik, kelle numbri valimissedelile kirjutad, esindab sinu jaoks väärtusi, mis on tähtsad ka sulle. Kas ta on olnud eeskujuks mingis valdkonnas? Kas ta on kogemustega isik, kes Riigikogus tööd teeks, mitte vaid nuppu ei vajutaks? Kas see on isik, kelle juures pole esmatähtis tema esinemisvõimekus kollases meedias? Kas sa tahad Riigikokku staarjuuksurit, staarkihutajat või staarmeikarit? Kas kellegi kaunid lokid või ilusad silmad mõjutavad sind?

Vali tehtud töö järgi, põhimõtete järgi! Mul on hea meel, et olen oma kandidaadi leidnud. Ta esindab kõike seda, mida ma Riigikogus näha tahan: kogemust ja teadmisi, viisakust ja soliidsust, töötegemist. Ta ei jaga vasakule ja paremale lubadusi, mida täita ei suuda, ta seisab kodanikuühiskonna eest. Ta ei figureeri Kroonika kaanel ja ei ehi end kirevate sulgedega, et rahvale meeleheitlikult rohkem meeldida. Ta ei saada üle päeva meile, et mu häält endale nuruda! Ta on eelkõige inimene ja just see ongi parim.

Kommentaarid

Postita kommentaar

Populaarsed postitused