Kättemaks?

Kalamaja inimesed on endilt küsinud mitmeid kordi - miks on tasulise parkimisala laiendamise teemaks just see piirkond? Miks süüdistatakse just selle koha inimesi selles, et nad on automaniakid, kes põhimõtteliselt ei taha kasutada alternatiivseid liikumisviise, vaid tikuvad autoga magamistuppa?

Otsisin sellele küsimusele vastust ka ise. Et miks mitte siis kogu Põhja-Tallinn? Areneva piirkonna puhul on selge, et autode juurdevool on välistamatu ja tähelepanu all peaks olema kogu Põhja-Tallinna liiklus- ja parkimiskorraldus tervikuna.

Sissekirjutust omava (Taavile: juba 27 aastat) kalamajalasena olen noil tänavail liikunud aastaid. Pole näinud muid silmatorkavaid probleeme kui tühjalt seisvad krundid (osalt võsastunud) ja lagunenud teekate. Ja null jalgrattateed. Alles tegin ellujäämiskursuse läbi suunal Volta tn kuni Põhja Rimi, olime lapsega mõlemad jalgratastega.

Aas ütleb oma järjekordses üllitises (tänane Päevaleht), et teemat hoiavad kuumana kaks naispoliitikut, kes ise siin üldse ei elagi. Ilmselgelt pole ta kursis sellega, et Telliskivi Selts on loodud nii Pelgulinna kui ka Kalamaja eest kostmiseks. Sõna peale "naispoliitik" võiks veel omaette norida, et kas naised poliitikas on Aasa jaoks probleem;)

Poliitiline on asi aga küll. Vaatleme viimaseid KOV valimistulemusi. Põhja-Tallinnas on viis jaoskonda, kust Keskerakond sai hääli alla tuhande. Jaoskonnad 127 (517 häält), 128 (821 häält), 131 (548 häält), 132 (296 häält), 133 (641 häält).
Need jaoskonnad hõlmavad Kalamaja ja Pelgulinna.
Millised tänavad täpselt nende jaoskondade alla käivad, on võimalik vaadata veebilehelt: http://www.vvk.ee/?id=11898&code=0784&scode=0614


Kas ikka on põhjust küsida, miks just Kalamaja? Siin ei ole ju eriti valijaid, kelle hääled jääks edaspidi saamata, nad ei ole siin popid nagunii. Ütleme, et on vaja maksta, teeme hämara uuringu ja paneme nad maksma. Ja milline on kaotus Keskerakonnale? Pole kaotust, pole probleemi. Nii ajavad nad südamerahuga oma joru edasi kunagi lõpuni argumenteerimata, millele tugineb väide, et tasuline parkimine Kalamajas on vajalik.

Kommentaarid

Populaarsed postitused